Op de oude voet verder

Alberto Stegeman kondigt nieuw seizoen Undercover In Nederland aan

1 oktober 2020 15:43 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/Wessel de Groot
Alberto Stegeman keert eind oktober alweer terug op de buis met een nieuw seizoen van Undercover in Nederland.

De onderzoeksjournalist maakte de terugkeer van zijn programma terloops bekend via Instagram.

Niets veranderen

Over de zaken die hij in de komende reeks aan de kaak stelt, wil Alberto traditiegetrouw nog niets kwijt. Wel liet hij eerder in een interview met Villamedia weten niets te veranderen aan de opzet en aanpak van het undercoverprogramma. Ondanks de kritiek die hij krijgt over zijn werkwijze, staat hij nog altijd achter zijn beslissingen.

Nepbom

Zo raakte Alberto in 2018 in opspraak toen hij een nepbom plaatste in een militaire kazerne om aan te tonen dat de beveiliging haperde. Het leverde hem een rechtszaak op, maar dat vindt hij het risico waard: "Want die reportages hebben een hoop verbeterd op het gebied van beveiliging bij Defensie, en die van een enorme luchthaven. Dus ja: in een enkel geval moet je een strafbaar feit plegen om iets aan te tonen."

Alberto undercover

Na vijftien jaar zelf undercover te zijn gegaan, is het steeds lastiger voor Alberto om zich onherkenbaar te vermommen. Toch gaat hij het ook in de komende reeks weer proberen: "ls ik niet te lang een-op-eengesprekken met iemand hoef te voeren, dan kan het. In het nieuwe seizoen kies ik er ook voor om soms vermomd op pad te gaan. Het is ook gewoon leuk om je groen te schminken als je een Defensie-terrein opgaat."

Undercover in Nederland is vanaf zondag 25 oktober te zien bij SBS 6.

Meer over