Terug in de schoolbanken

Nieuw seizoen van Dream School aanstaande

28 november 2022 11:21 | amusement | Door Marjolein Vos

© No pictures please
Twaalf leerlingen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar doen mee aan het nieuwe seizoen van Dream School. Vanaf 3 januari zal het programma op televisie te zien zijn. Van 's ochtends tot 's middags krijgen de leerlingen lessen van verschillende gastdocenten die de leerlingen willen inspireren.

Ook dit keer zijn schoolrector Eric van ’t Zelfde en kickbokser en mental coach Lucia Rijker van de partij om de leerlingen te helpen.

Vastgelopen

In een rijksmonument openen de deuren van de school zich voor leerlingen die zijn vastgelopen in het schoolsysteem en soms al jaren thuis zitten. Op Dream School wordt een nieuwe start gemaakt.

Docenten

Om de leerlingen op weg te helpen met hun nieuwe start, zijn er weer verschillende docenten opgetrommeld om ze iets bij te brengen. De docenten van dit jaar zijn: presentator Edson da Graça, gedragsexpert Ben Tiggelaar, cabaretier Najib Amhali, acteur Daniël Boissevain, reptieldeskundige Sterrin Smalbrugge, presentator en journalist Natasja Gibbs, 'spoken word' artiest Zaïre Krieger, ex special force commando Dai Carter, singer-songwriter Glen Faria, officier van justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers, voedingsdeskundige Nienke Gottenbos, schrijver en spreker Berthold Gunster, streetart kunstenaar Rosalie de Graaf, team coach Jan van Halst, kunstenaar en presentator Martine Beijer en muziekproducer Kenzo Alvares. Daarnaast komt freestyle voetballer Soufiane Touzani langs om de jongeren te inspireren met zijn verhaal.  

Motivatie

Ook dit seizoen wordt het weer een uitdaging voor Eric en Lucia om de groep bij de les te houden. Van te laat komen tot niet op komen dagen, het ritme is lastig te vinden voor sommige leerlingen. Er komen dan ook veel persoonlijke gesprekken voorbij om te zorgen dat er iets verandert in het gedrag van de leerlingen.

Dream School is vanaf 3 januari elke dinsdag vanaf 20:30 uur te zien bij de NTR op NPO3.

Meer over