Alle ballonnen verzamelen!

Nieuw seizoen voor ballonnenspektakel Blow Up

17 oktober 2022 10:17 | amusement | Door Marjolein Vos

© Mark Engelen
De ballonnen kunnen weer uit de kast en de feestwinkels mogen weer geplunderd worden. Het programma Blow Up krijgt een tweede seizoen.

De show met creaties van ballonnen was dit jaar vanaf juni voor het eerst op de buis te zien bij RTL4. De presentatie was in handen van Chantal Janzen en Martijn Krabbé.

Afvalrace

Verschillende ballonartiesten gingen wekelijks de strijd met elkaar aan om het meest originele kunstwerk van ballonnen te creëren. In het eerste seizoen moesten deelnemers bijvoorbeeld in de halve finale in veertien uur werk een jurk maken van ballonnen met een bijbehorende diadeem. Als inspiratie droeg presentatrice Chantal Janzen die aflevering een jurk die ze ook aan had op het Eurovisie Songfestival, maar dan gemaakt van ballonnen.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Eerste seizoen

De winnaar van het eerste seizoen was Denise. Zij ging met een geldprijs naar huis van 25.000 euro nadat zij een praalwagen van ballonnen had gemaakt. En dat het een succes is van EndemolShine Nederland, is wel duidelijk. Het format werd verkocht aan Australië, Nieuw-Zeeland en Duitsland en wordt op de Mipcom, de televisiebeurs in Cannes, gepresenteerd. 

Meer over