Nieuw tv-seizoen: de programmering op vrijdag

26 juli 2017 14:21 | amusement | Door Televizier

© Ruud Baan / AVROTROS

Vanaf september komt er een einde aan de komkommertijd op de Nederlandse tv, dus kunnen we het weekend inluiden met gloednieuwe programma’s in plaats van eindeloze herhalingen. De nieuwe tv-avond op vrijdag ziet er als volgt uit. 

NPO 1

Nu moeten de kijkers het nog doen met herhalingen van Flikken Rotterdam, maar vanaf 15 september verschijnt er een gloednieuw seizoen van de politieserie. De NPO heeft dit keer ook aan de blinde en slechtziende kijkers gedacht, want zij kunnen hun favoriete tv-serie met een audiodescriptie volgen. Dat betekent dat een stem hen precies vertelt wat er op beeld gebeurt. 

Mocht je nog zin hebben om je eigen kennis bij te spijkeren na Flikken Rotterdam, zap dan niet weg! Na de politieserie het tijd voor Eén tegen 100. De kennisquiz gaat aankomende vrijdag al van start, maar wijkt niet van de buis als het nieuwe tv-seizoen begint. Het programma heeft er al meer dan vierhonderd afleveringen opzitten en scoort nog altijd hoge kijkcijfers, vaak boven de één miljoen. Wij krijgen ook geen genoeg van de dilemma’s die de kandidaat voorgeschoteld krijgt: wil je een makkelijke of moeilijke categorie? Wil je een ecape inzetten of niet? 

RTL 4 

Vanaf 8 september komt RTL 4 met een gloednieuw programma op de proppen: Little big stars. In de show mogen kinderen van tussen de 3 en 12 jaar hun talent tonen aan het publiek. De een kan heel goed skateboarden, de ander is een  ware keukenprins(es). De kinderen zijn verder niet aan elkaar gewaagd, want Little big stars is geen talentenjacht. Najib Amhali mag de boel aan elkaar praten.  

Verder moet Beau van Erven Dorens plaatsmaken voor Humberto Tan, die vanaf 4 september weer achter de talkshowtafel van RTL Late night zit. Beau krijgt nu veel lof voor zijn nieuwe rol als talkshowhost en veel kijkers zien liever hem het programma presenteren dan Humberto. We zullen zien of die laatste zich weer net zo geliefd kan maken als voorheen.  

SBS 6 

Altijd al willen weten wat André Hazes zoal doet op een dag? Het antwoord op die vraag krijg je vanaf 1 september bij SBS 6. De reality-serie Ik haal alles uit het leven volgt de zanger in de aanloop van zijn Ahoy-concerten in oktober. André laat alles zien, maar de camera’s mogen niet bij hem naar binnen. Jammer, maar gelukkig krijgen we wel een kijkje bij zijn schoonmoeder en de oma van zijn vrouw Monique. 

Andrés realityserie is niet het enige nieuwe SBS6-programma op de vrijdagavond. De zender gaat ook op zoek naar een nieuwe boswachter vanTexel! Boswachter gezocht begint net als Andrés soap op de eerste vrijdag van september. In het programma moeten de kandidaten verschillende opdrachten uitvoeren - ook ’s nachts - voordat een zich de nieuwe boswachter van het waddeneiland mag noemen. Viktor Brand neemt de presentatie op zich en belooft dat het een hip en sexy programma wordt. 

Meer over