Nieuw: tv-zender voor boeren

Vanaf september is Nederland een tv-kanaal over boeren en hun bedrijven en producten rijker. De nieuwe zender heet Farm & Food TV Channel.

Initiatiefnemer Aleid Smid zegt in het AD dat Farm & Food TV Channel wel over de agrarische sector gaat, maar dat het een zender is voor iedereen, al hoeven we ook geen amusementsprogramma's Ć  la Boer Zoekt Vrouw te verwachten. „Het is geen promotiekanaal voor boeren maar nadrukkelijk een zender voor een breed publiek. We belichten alle kanten van de agrarische sector en dienen daarmee een beetje als tegengeluid voor de Partij voor de Dieren en de milieubeweging.

Kippen

Bij Farm & Food TV Channel komen boeren aan het woord. Smid: „Wij laten boeren vertellen hoe de dieren leven. En dat vlees duurder wordt als kippen meer ruimte krijgen. Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Wij willen inspelen op die behoefte.”

Boerenpraat

Marit van Bohemen doet ook mee met de boerentv-zender, zij wordt presentator van het debatprogramma Boerenpraat. „Ik ben opgegroeid tussen de koeien en heb de agrarische sector via mijn werk als actrice en presentatrice goed leren kennen. Ik ga bij de zender aan de slag omdat ik vind dat we best wat trotser mogen zijn op onze boeren. Zij zijn enorm belangrijk voor de Nederlandse economie, maar staan vaak negatief in het daglicht. Het gaat over plofkippen of koeien die niet meer in de wei komen. Maar de mensen erachter komen nauwelijks aan het woord.”

Op 1 september begint de zender via internet, en in de loop van de maand ook op televisie. In de toekomst zal Farm & Food TV Channel waarschijnlijk zelfs 24 uur per dag gaan uitzenden.

Meer over:

Reageren