Nieuwe battles in halve finale The Voice of Holland

De halve finale van The Voice of Holland heeft een iets andere opzet dan normaal. Om de show nóg spannender te maken is er een gloednieuw onderdeel toegevoegd: de crossbattles.

De bedoeling is dat twee talenten uit de verschillende teams met elkaar uitvechten wie er een plek in de finale verdiend. Via een loting door de coaches is bepaald wie er ieder met een eigen liedje tegen elkaar strijden:

De eerste crossbattle: Wudstik vs Gerrie Dantuma
De tweede crossbattle: Julia van der Toorn vs Cheyenne Toney
De derde crossbattle: Mitchell Brunings vs Jennifer Lynn
De vierde crossbattle: Jill Helena vs Shirma Rouse

De spelregels

De regels van de duels zijn als volgt. Uit een grote bol met microfoontjes trekken Martijn en Wendy de naam van een van de coaches. Deze coach mag beginnen met het uitdagen van de andere coaches. Uiteindelijk zijn er drie vaste regels:

1. De uitgedaagde coach is automatisch de volgende aan zet
2. De uitdagende coach moet kiezen uit een team dat nog niet is geweest
3. De 2 laatste zijn vanzelfsprekend tot elkaar veroordeeld.

Strijd tussen de coaches

Coach A zet een talent in tegen een talent van coach B. Dan is coach B aan de beurt en die zet zijn tweede talent in tegen een talent van coach C. Vervolgens mag coach C zijn tweede talent inzetten tegen een talent van coach D. (Automatisch battlet het tweede talent van coach D dan tegen het overgebleven talent van coach A).

De kandidaten

Ondanks het nieuwe onderdeel zijn de halve finalisten van de show vol vertrouwen. "Het wordt wel een heftige strijd denk ik", aldus Gerrie Dantuma. Hoe de Voice-talenten het er vanaf brengen in de crossbattles is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer over:

Reageren