Kennisquiz

Winston Gerschtanowitz vult gat van Utopia op met dagelijkse quiz

Winston Gerschtanowitz gaat voor SBS6 een nieuwe dagelijkse kennisquiz presenteren. Daarmee moet hij Utopia doen vergeten. In 50/50 beantwoorden twee kandidaten 50 vragen in een half uur.

De vragen in 50/50 variëren van: Welke provincie telt de meeste inwoners, Noord-Holland of Zuid-Holland? tot Is dyslexie of dyslectie de juiste spelling? En wie is de topscorer aller tijden voor het Nederlands Elftal? Patrick Kluivert of Robin van Persie?

Persoonlijke pot

Op elke vraag zijn twee antwoorden mogelijk. Het juiste antwoord levert vijftig euro in de persoonlijke pot van de kandidaat. Daarna mag hij of zij de volgende vraag beantwoorden. Als het fout is, gaat de beurt naar de tegenstander. In de eerste 49 vragen is het doel van de kandidaten dus om zoveel mogelijk juiste antwoorden te geven, die geld opleveren voor hun eigen pot.

Vijftigste vraag

De kandidaat die bij de allesbepalende vijftigste vraag aan de beurt is, heeft het heft in eigen handen. Kiest hij ervoor om de finalevraag zélf te spelen en bij een juist antwoord zijn pot te cashen? Of twijfelt hij en geeft hij de vraag aan zijn tegenstander - met het risico om met lege handen achter te blijven? De winnaar komt de dag erna terug om te proberen nog meer geld te verdienen. 

50/50 is vanaf 20 januari om 18.30 uur te zien op SBS6

Meer over:

Reageren