Nieuwe formats tijdens de NPO 3Lab-week

27 juli 2016 14:06 | amusement | Door Televizier

© kro-ncrv

Van satire tot een talkshow en van een reportage tot animatie: tijdens de 3Lab-week van NPO 3 krijgen programmamakers de kans om nieuwe formats te testen. Vanaf 22 augustus is de themaweek te zien.

Elke werkdag om 20.30 uur spelen kinderen de absurditeiten van volwassenen na in Infantilio (VPRO). Andere titels die hun opwachting maken zijn onder meer de snelste quiz op aarde Quickest Quiz (BNN), de geanimeerde serie over het vroegere puberbrein Puberdagboek (NTR/VPRO) en het Avrotros-programma Roze Bril

Green Room

In de 3Lab-week is er ook plaats voor de improvisatieshow Neem je zwemspullen mee (KRO-NCRV) en YouTubers Martijn en Niels (Gierige Gasten, red.) nemen een kijkje in het luxe leven in Hoe word ik rijk? (Avrotros). Deze en meer programma's worden in de Green Room besproken door Jan Versteegh. 

Rundfunk

Vorig jaar was Rundfunk (KRO-NCRV) een van de absolute toppers tijdens de 3Lab-week. Rundfunk (foto) is een absurdistische komedie over een middelbare school en vanaf dit seizoen is de serie opgenomen in het reguliere schema van NPO 3. Andere succestitels als TreurTeeVee (VPRO) en Padoem Patsss (BNN) keren ook terug. 

De 3Lab-week is te zien van 22 tot 26 augustus bij NPO 3. Voor een overzicht van alle programma's, klik hier.

Meer over