Nieuwe gezichten in So You Think You Can Dance

SYTYCD heeft niet alleen een nieuwe uitzendavond, maar ook een nieuwe presentatrice en een nieuw jurylid. Euvgenia Parakhina en An Lemmens ontbreken.

De Vlaamse choreografe Min Hee Bervoets, in Nederland bekend als deelnemer van Expeditie Robinson 2012, neemt plaats in de jury van het dansprogramma. Eline de Munck presenteert samen met Dennis Weening de audities.

Euvgenia Parakhina

Al ver voor de start van dit nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance was er een hoop reuring over de jury: Euvgenia Parakhina werd na vijf jaar trouwe dienst weggebonjourd om plaats te maken voor Min Hee. Euvgenia is verbolgen over de beslissing, riep ze in diverse media. De lezing van RTL is dat er te veel Nederlanders in de jury zaten. "Sorry, maar er zat een Amerikaan, Marokkaan, Russin en één Nederlander in”, doelde ze in Grazia op Dan Karaty, Ish Aït Hamou, zichzelf en Jan Kooijman. De situatie werd erg awkward, want de RTL 5-baas negeerde Euvgenia zelfs op een feestje.

An Lemmens

Over de nieuwe presentatrice was een stuk minder te doen. Eline De Munck neemt tijdelijk de microfoon over van de – tijdens de opnames – zwangere An Lemmens. Eline is er alleen bij tijdens de auditieweken en de bootcamp. Tijdens de liveshows keert An weer terug: de presentatrice is inmiddels bevallen van haar dochtertje Zappa Rosa.

Woensdagavond

Ander nieuws was dat SYTYCD voortaan op de woensdagavond te zien is in plaats van op zondag. Die schemaverschuiving is strategisch; anders zou de dansshow tegenover kijkcijferknallers Boer Zoekt Vrouw, Moordvrouw en Divorce staan.

Audities

In de eerste vier weken doen 120 deelnemers auditie voor de jury. Zij laten kort een eigen choreografie zien, waarmee ze hopen door te gaan naar de bootcampfase. Dat is de voorselectie voor de liveshows. Die liveshows zullen wél op zondag te zien zijn. 

So You Think You Can Dance is de komende weken op woensdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook: Dennis Weening presenteert binnenkort ook Bizarre Eters voor RTL 5.

Reageren