Nieuwe GTST-hunk uit luchtballon heet Jakob Nieuwenhuijsen

In de cliffhanger van GTST werd Wiet wakker in een luchtballon naast een nieuwe soaphunk: Zeger Philip van Zuylen-de Larrey, gespeeld door Jakob Nieuwenhuijsen.

De zomercliffhanger van GTST kende een heleboel onverwachte wendingen. Een daarvan betrof de date van Wiet. Zij is na haar breuk met Anna aan het internetdaten geslagen en maakte een afspraakje met Zeger Philip, die nog niet eerder in de soap voorkwam. Na het afscheidsfeest voor Vincent werd Wiet wakker in een luchtballon, naast deze 'baron'.

Zeger Philip van Zuylen-de Larrey

Jakob Nieuwenhuijsen speelt deze nieuwe rol in GTST. "Zijn volledige naam is Zeger Philip van Zuylen-de Larrey, een geadopteerde jongen van adel," vertelt de acteur in De Telegraaf. "Hij woont oorspronkelijk in Ierland, zaken brengen hem naar Meerdijk."

Jakob Nieuwenhuijsen

Jakob is afgestudeerd aan de Toneelschool in Maastricht en speelde eerder gastrollen in series als Flikken Maastricht, Seinpost Den Haag en Hart Tegen Hard. GTST is voor de acteur een nieuw avontuur. "Van vrienden uit het vak hoorde ik vaak dat het enorm leuk is om in deze serie te spelen. En dat je veel ervaring opdoet."

Snelkookpan

"De afgelopen weken heb ik geleerd dat een goede voorbereiding heel belangrijk is," aldus Jakob. "De werkdruk is groot. Alles moet in één keer goed. GTST is een goede cameratraining voor elke acteur. Als freelance-acteur ben ik gelukkig wel gewend om mij snel aan te passen, maar ik vond het toch geweldig om in die snelkookpan te stappen."

Lees ook:
De GTST-cliffhanger trok vrijdag 1,25 miljoen kijkers.

Reageren