Nieuwe Ik Vertrek: pannenkoeken in Gambia

De nieuwe reeks van Ik vertrek begint op een nogal exotische plek. Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra uit Emmeloord hebben het lumineuze idee een pannenkoekenbar te beginnen in Gambia. Dat belooft veel goeds.

Theo en Jolanda hebben daar een ijzersterke redenering voor. Pannenkoeken zijn er nog niet in Gambia. En wat moet een mens zonder pannenkoeken in het leven? Theo en Jolanda laten hun vijf volwassen kinderen en het immer sprankelende Emmeloord achter voor het pannenkoekenavontuur aan de andere kant van de wereld.

Rob Geus

Geheel voorspelbaar loopt het pannenkoekenproject in Ik vertrek niet op rolletjes. Het stel arriveert in de badplaats Kololi met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop omdat die spullen lastig verkrijgbaar zijn in Gambia. Voor een eenmalig bedrag van 20.000 euro en een maandelijkse huur van 500 euro nemen ze er een oude snackbar over waar Rob Geus geen moment vrolijk van zou worden.

Dode ratten

Theo en Jolanda slaan zich manhaftig door de dode ratten en defecte frituurpannen heen maar wanneer er bijna geen pannenkoekenmeel te vinden is (cruciaal bij het bakken van pannenkoeken), het personeel onbetrouwbaar blijkt en Kololi uitgestorven is, verlangen ze heel even terug naar Emmeloord. 

Ik vertrek staat garant voor hoge kijkcijfers, maar vanavond wordt het spannend, het Avrotros-programma heeft heftige concurrentie van de eerste liveshow van The voice of Holland.

Ik Vertrek, 21.30 uur, NPO 1

Reageren