Italië en Bonaire

Nog deze zomer: nieuwe Ik Vertrek XL-afleveringen

10 augustus 2022 09:49 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Vanaf 27 augustus heeft AVROTROS zes weken lang Ik Vertrek XL-afleveringen voor ons in petto. We volgen twee families die respectievelijk naar Bonaire en Italië emigreren. 

Normaal gesproken zijn de emigrerende families slecht 1 aflevering te zien, maar in Ik Vertrek XL mag het gelukkig allemaal iets langer duren. En zo te lezen kunnen de vertrekkende families de extra tijd goed gebruiken.

Hans, Marja, Ada, Wim en Renzo naar Italië

De 63-jarige Hans en zijn vrouw Marja (60) vertrekken samen met hun vrienden Ada (62) en Wim (63) en huisvriend Renzo (42) naar Friuli in Italië. Hier willen ze geheel verzorgde groepsreizen organiseren, compleet met schilderworkshops en wijnproeverijen. Maar daarvoor moet eerst wel hun nieuwe onderkomen gered worden van de sloop. En eenmaal daar slaat het noodlot toe; Hans overlijdt. 

Rinse en Francine naar Bonaire

Buitengewoon opsporingsambtenaar Rinse (59) en zijn vrouw Francine (54) verruilen hun woning in Voorthuizen voor een stuk grond in het Caribisch gebied. Daar bouwen ze samen met hun vrienden en tevens aannemers Oscar (28) en Vanessa (33) een appartementencomplex voor toeristische verhuur. Maar ze ontdekken al snel dat het er in Bonaire net iets anders aan toe gaat dan in Nederland. 

Ik Vertrek XL, vanaf zaterdag 27 augustus om 20.30 uur op NPO 1

Meer over