Nieuwe Johan Derksen gezocht via talentenjacht

RTL 7 gaat op zoek naar een nieuwe Johan Derksen. De talentenjacht Op zoek naar de nieuwe Johan Derksen komt in maart of april op televisie. Het idee komt van Derksens collega Wilfred Genee. 

Johan Derksen zegt in een interview met het AD dat de zoektocht iets weg heeft van een beproefd format. “Het wordt iets als The Voice maar dan voor voetbalanalytici.” De voetbalanalist zit zelf niet in de jury en sterker nog: hij wil er niets mee te maken hebben.

Wilfred Genee

Marco Louwerens, de directeur van RTL 7, zit wel in de jury. Volgens Derksen zal zijn VI-collega Wilfred Genee de show presenteren en deels produceren. Of René van der Gijp verbonden is aan het programma is nog onbekend.

Contract

De zoektocht naar een nieuwe Derksen komt als geroepen. De 68-jarige analist is al enige tijd aan het twijfelen of hij zijn contract zal verlengen. “We hebben een driejarig contract aangeboden gekregen. Daar wil ik over nadenken, mits ik de vrijheid heb om eruit te stappen als ik het niet meer op kan brengen. Dat vinden ze geen probleem, maar ik moet nog beslissen.”

‘Niemand wil in het programma’

De talentenjacht gaat ook door als Derksen besluit door te gaan met Voetbal Inside, want de talkshow heeft een tekort aan analisten. “Het vervelende is dat niemand nog bij ons in het programma wil. Het is niet zo gek dat je dan op zoek gaat naar nieuw talent. En wij komen zoveel mensen tegen die zeggen: je moet mijn zwager eens aan tafel zetten, die bluft iedereen af. Nou, in dit programma kunnen ze dat waarmaken.”

Meer over:

Reageren