Nieuwe K3 bestaat uit Klaasje, Hanne en Marthe

6 november 2015 22:48 | amusement | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Na een wekenlange zoektocht is bekend wie de opvolgers zijn van Karen, Josje en Katleen: het zijn Klaasje, Hanne en Marthe.

De nieuwe K3 formatie werd bekend na een spannende, 2.5 uur durende liveshow waarin zes kanshebbende K3-kandidaten nog één keer lieten zien wat ze in huis hadden.

Afscheid K3

Ook was het een moment om afscheid te nemen van de huidige formatie. Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen mochten de show openen en daarmee hun loopbaan als popgroep afsluiten. Ze brachten het toepasselijke K3 Loves You en na de slotakkoorden hield Karen het in elk geval al niet droog. Ook jurylid en bedenker Gert Verhulst had zichtbaar moeite met zijn emoties.

Alle K3-combinaties achter elkaar

In de finale werden de kandidates niet beoordeeld op individuele prestaties, maar moesten ze als groep zien te scoren. Met zes mogelijke winnaars leverde dat acht groepen van 3 zangeressen op. In twee rondes brachten ze klassiekers uit het K3-genre ten gehore voor zowel de jury als het publiek in de zaal en thuis. Er werd zo enthousiast gereageerd op de diverse combinaties dat #k3zoektk3 een tijd lang wereldwijd trending topic was op Twitter. Halverwege viel echter het doek voor drie van de acht mogelijke groepen, waarna de overgebleven formaties nog één keer moesten zingen.

De nieuwe K3

Na een spannende stemming mochten JosjeKristel en Karen de opvolger met hun haarkleur bekend maken. Karen gaf met heel veel trots en liefde haar plaatsje door aan de Vlaamse Hanne, die door emotie, spanning en tranen niets kon uitbrengen. Josje was daarna aan de beurt en gaf haar plaats door aan de Nederlandse Klaasje. Verliezer Jindra verzekerde iedereen dat Klaasje het fantastisch gaat doen. Daarna was het aan Kristel om het derde en laatste lid bekend te maken. Met een gerust hart vertrouwde ze haar plekje met heel veel liefde toe aan Marthe. 

De oude K3 kondigden de nieuwe K3 aan tijdens hun eerste optreden van de single 1000 Luchtballonnen. 

Meer over