Eerste avonturenprogramma

Nieuwe klus voor presentator Renze Klamer

21 maart 2023 09:10 | amusement | Door Marjolein Vos

© Samuel van Leeuwen
Kijkers van De Verraders kunnen hun borst natmaken met de komst van Het Onbekende dat bedacht is door de makers van De Verraders en Wie Is de Mol?. Presentatie van het nieuwe RTL programma zal in handen zijn van Renze Klamer.

Dat werd dinsdagochtend bekendgemaakt.

Concept

In Het Onbekende gaan veertien kandidaten, verdeeld over een team met bekende en onbekende Nederlanders, de strijd met elkaar aan in de bossen van Slovenië. Ze moeten zo snel mogelijk het eindpunt vinden. De vraag die centraal staat in het nieuwe programma is: durf je te kiezen voor het onbekende? 

Presentator

Aan Renze de taak om de kandidaten continu uit te dagen en te testen. Hij moet ze laten kiezen welke route ze nemen: gaan ze voor de bekende of de onbekende route? En zonder zilverstaven of geld is een programma als dit nergens, dus elk team krijgt een koffer met geld mee en wie na acht afleveringen als eerste aankomt bij Renze mag het geld houden.

Keuzes

Onderweg moeten er continu keuzes gemaakt worden. En wat als ze voor het onbekende kiezen? En natuurlijk wordt er ook nog geëlimineerd binnen de teams. Dit gaat ook niet zonder slag of stoot. 

Avonturen

Voor Renze is het voor het eerst dat hij een avonturenprogramma mag presenteren. Eerder zagen we hem in zijn talkshow Renze op de zaterdag en zondag. 

Het Onbekende is vanaf 12 mei wekelijks te zien bij RTL4.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Renze Klamer (@renzeklamer)

Meer over