Nieuwe kookshow met BN'ers op RTL 4

In het nieuwe RTL 4-programma Superstar chef gaan acht bekende Nederlanders samen met de allerbeste chefs van Nederland de strijd met elkaar aan. Tijl Beckand presenteert de culinaire show. 

Een aantal  van de Michelin-sterrenchefs die meedoen aan deze kookwedstrijd zijn al bekend. En dat zijn inderdaad grote namen. Onder anderen Lucas Rive, Joris Bijdendijk en André Gerrits zullen een BN’er onder hun hoede nemen. De teams worden beoordeeld door drie juryleden: drie-sterren chef Sergio Herman, twee-sterren chef François Geurds en culinair deskundige en presentatrice Miljuschka Witzenhausen. Welke bekende Nederlanders meedoen is nog niet zeker.

Opzet

Iedere week krijgen de duo’s twee verschillende opdrachten die zij in de Superstar chef-keuken uitvoeren. Het is de bedoeling dat ze hierbij op sterrenniveau koken. Om dat niveau te bereiken moeten de BN'ers getraind worden en dat gebeurt in hun eigen restaurantkeukens. Daarna gaan de duo’s in de studio de strijd met elkaar aan.

Alleen verder

De BN'ers in kwestie moeten goed opletten tijdens de lessen, want ze zodra Tijl dat aangeeft, en de keuken rood kleurt, moeten de chefs vanaf de zijlijn toezien hoe hun pupil het er alleen vanaf brengt. De topchefs mogen vanaf dat moment alleen nog aanwijzingen geven. Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten.

Superstar chef, vanaf dinsdag 24 april 2018 om 20.30 uur bij RTL 4

Meer over:

Reageren