In 4 dagen

50 nieuwe meldingen over misstanden in de mediawereld

30 november 2022 10:21 | amusement | Door Irma Tomas

© Bob Bronshoff
De afgelopen vier dagen kwamen er 50 meldingen binnen over wangedrag in de mediawereld. Dat zegt voorzitter Janke Dekker van meldpunt Mores. 

Dat aantal is net zoveel als Mores in heel 2021 binnen kreeg. Dekker zegt tegen het ANP dat het gaat om meldingen bij zowel tv- als radioprogramma’s en zowel de publieke omroep als commerciële zenders.

De Wereld Draait Door

Aanleiding zijn de verhalen rondom De Wereld Draait Door alwaar presentator Matthijs van Nieuwkerk en zijn eindredacteuren met enige regelmaat redacteuren een burn-out in hielpen. Naar die misstanden wordt een onderzoek ingesteld. 

Burn-out

Volgens Dekker gaat het bij de nieuwe meldingen ook om dat soort zaken. "Mensen die aankloppen, kunnen hun verhalen onderbouwen met feiten: artsen hebben een burn-out geconstateerd of hartkloppingen. Het gaat om mensen die door ervaringen binnen de mediawereld nog steeds slecht slapen of bepaalde herinneringen herbeleven."

Britt Dekker

Britt Dekker liet maandag weten dat er genoeg andere presentatoren die zich net zo slecht gedroegen als Matthijs van Nieuwkerk. "We kennen ze allemaal. Maar het is niet aan mij om die namen bekend te maken. Maar ik kan je zeggen: er komen er nog genoeg aan."

Meer over