Hélène vs Helena

'Nieuwe talkshowhost' van HLF8 fileert Hélène Hendriks

7 januari 2023 11:02 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot HLF8 (SBS6)
Kunnen we maandag de aangekondigde derde, nieuwe presentator verwachten in de studio van HLF8? Hélène Hendriks werd vrijdagavond in elk geval verrast met een nieuw gezicht in de talkshow, die het op haar gemunt had.

Dit weekend trapt de grootste techbeurs ter wereld af in Las Vegas. Aanleiding voor techjournalist Vivianne Bendermacher om in HLF8 een aantal van de laatste technische snufjes en kunstmatige intelligentie te tonen. Tijdens het gesprek verschijnt er plotseling een blonde dame in beeld die zich voorstelt als de nieuwe presentator van HLF8. En daarbij spaart ze Hélène niet. 

Hélène Hendriks weg bij HLF8?

"Goedenavond, mijn naam is Helena, de nieuwe presentator van HLF8", begint de dame. "Hélène is een aardige vrouw, maar ze bakt er natuurlijk vrij weinig van. Ze kon best aardig hockeyen en van voetbal weet ze ook wel het een en ander, maar een talkshow presenteren is helaas iets wat zij niet beheerst. Ik wel en daarom ben ik vanaf maandag jullie nieuwe talkshowhost." 

Nieuwe presentator HLF8

Sportief als Hélène is, kan ze wel lachen om dit gebbetje. Het betreft namelijk een door een computer gesimuleerde vrouw. Of is de Helena die we zien wel echt het gezicht van de aangekondigde derde presentator van HLF8? Hélène maakte onlangs in de Vandaag Inside Oudejaarsspecial op SBS6 namelijk bekend dat er naast zijzelf en Sam Hagens nóg een talkshowhost komt, waar ze verder nog niks over kon zeggen. Of we dat nieuwe gezicht maandag gaan zien, blijft nog de vraag.

HLF8 zonder Johnny de Mol 

Wel zeker is dat Johnny de Mol niet terugkeert als presentator van HLF8. De presentator legde in april vorig jaar zijn werkzaamheden in eerste instantie tijdelijk neer door de aangifte van mishandeling van zijn ex. In oktober nam de presentator 'ondanks de positieve uitslag van het onderzoek' het 'moeilijke besluit' om definitief niet terug te keren in HLF8. "Hij wil zich volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving", luidde de verklaring.

Meer over