Nieuwe presentatrice Anita Witzier over De Reünie

25 oktober 2017 13:52 | amusement | Door Televizier

© Stijn Ghijsen

Anita Witzier is de nieuwe presentatrice van De reünie. Ze treedt in de voetsporen van Rob Kamphues (2005-2014) en Patrick Lodiers (2014-2017). “Uiteindelijk doe ik het toch op mijn eigen manier.”

Wat was je eerste reactie toen ze je voor De reünie vroegen?
“Ik heb meteen ja gezegd; nee was geen optie. Het is een iconisch programma dat mij ontzettend leuk leek om te doen. Ik vind het heel interessant om te zien hoe een groep mensen die vroeger iets gedeeld hebben, na dertig of veertig jaar weer bij elkaar komt. In hoeverre zijn ze veranderd, wat hebben ze zoal gedaan en wat herinneren ze zich nog van vroeger? Ik ben daar razendbenieuwd naar. Daarnaast had ik wel weer zin in een studioprogramma.

Het programma bestaat al twaalf jaar en heeft twee presentatoren gehad. Maakt het dat niet lastiger om te doen?
“Nee, want uiteindelijk doe ik het toch op mijn eigen manier. Bovendien heeft het een metamorfose ondergaan, waardoor het sowieso een ander gevoel krijgt. Zo zijn Jan Kooijman en Ajouad El Miloudi aan het presentatieteam toegevoegd voor de reportages, heeft het klaslokaal een ander kleurtje gekregen en wordt het programma voortaan op donderdagavond uitgezonden.”

Op welke manier doe jij het anders dan je voorgangers?
“Dat vind ik lastig om te zeggen. Iedere presentator brengt natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid mee in een programma en daar doe je het mee. Mijn vragen wijken niet veel af van die van Rob en Patrick, omdat het doorgaans vragen zijn die de kijker ook heeft. Het verschil zit misschien in de tone of voice, dus de manier waarop ik iets vraag of zeg. Verder heb ik make-up op en draag ik soms een rok of een jurk.”

Je zit volop in de opnames. Hoe bevalt het?
“Goed. In het begin was het nog een beetje aftasten, inmiddels maak ik het me steeds meer eigen. Ik vind het echt ontzettend leuk om te doen en die verhalen te horen. Mensen maken in twintig, dertig of veertig jaar zo veel mee; mooie dingen, maar ook verschrikkelijke dingen. Iedereen heeft een verhaal. Wat dat betreft zit ik enorm op mijn plek.”

Hoe kijk je terug op je eigen middelbareschooltijd?
“Ik zat in Schoonhoven op school. De eerste jaren waren heel moeilijk, omdat ik werd gepest door een groepje meiden. Op een dag was ik het zo zat dat ik tegen ze riep: ‘Kappen nou!’ Daarna is er nooit meer wat gebeurd en heb ik een ongelooflijk fijne schooltijd gehad. Ik had een leuke vriendenclub, vond leren en boeken lezen leuk, ging uit en had mijn eerste grote liefde. Het was de mooiste tijd van mijn jonge leven.”

Welke klas zou je graag terugzien?
“5 en 6 vwo. Omdat we al wat ouder waren en bewuster met dingen bezig. We gingen regelmatig uit, wisten wat meer van de wereld en het leven. Maar ook: iedereen zat in hetzelfde schuitje en had dezelfde angsten. Ik ben benieuwd hoe het met ze gaat.”

De reünie, donderdag - NPO 1  20.35 uur

Meer over