Alle leuke nieuwe programma's in januari

Met deze programma's begin je 2023 geweldig

29 december 2022 14:20 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Je kunt de januari-dip dit jaar gemakkelijk overslaan want er staat op televisie heel wat leuks te gebeuren. En dat start al meteen op 1 januari. Wij hebben de leukste titels voor je op een rijtje gezet.

Zondag 1 januari 

De Stamhouder op NPO 1

De Stamhouder
De Stamhouder

Achtdelige historische dramaserie over Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) die eind jaren ‘60 als een blok valt voor de vrijgevochten Ellen (Sallie Harmsen). Wanneer hij bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff (Robert de Hoog, als jonge Frans, Marcel Hensema als oude Frans), tijdens de oorlog een SS’er was, wil Ellen niet verder. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven om er een goede maand later weer in te verschijnen omdat ze zwanger is. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden.

21:30 uur

Zondag 1 januari 

Ik Vertrek op NPO 1

Ik vertrek begint het nieuwe jaar met een extra lange aflevering waarin de familie Jansen een vervallen chateau in Frankrijk omtovert tot een B&B. Daarna volgen nog acht nieuwe afleveringen. 

Zondag 1 januari om 18:50 uur, de andere afleveringen beginnen om 21:35 uur

9 januari

De 10 Vragen

Rob en André
Rob en André

In De 10 Vragen staat in iedere aflevering één BN centraal, iemand die bewonderd wordt door Rob Kemps. Elke gast krijgt dezelfde 10 levensvragen. Met die vragen als beginpunt probeert Rob er een leuk gesprek van te maken. Het interviewprogramma De 10 Vragen is van 1 tot en met 6 januari elke avond te zien op SBS6. 

Zondag 1 januari eenmalig om 22.00 uur, vanaf 2 tot en met 6 januari om 21.30 uur 

3 januari

Married At First Sight op RTL 4

Trouwlustige singles worden aan elkaar gematcht door wetenschappelijk onderzoek en trouwen zonder elkaar ooit te hebben gezien. De deelnemers, die door een team van experts aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het allereerst op hun bruiloft. Carlo Boszhard is wederom de presentator. 

Elke dinsdag en woensdag om 20:30 uur

Vrijdag 6 januari

Chantals Pyjama Party op RTL 4

Chantal Jansen presenteert deze show waarin het publiek in pyjama zit en spelletjes moet doen. Alle deelnemers hebben hetzelfde doel: het halen van de finale. Daarin spelen de winnaars voor een fantastische reis.

20:00 uur

Vrijdag 6 januari 

Ministars op SBS6

Kinderen tussen de 8 en 15 jaar zingen een videoduet met hun grote idool. Van Dua Lipa tot Justin Bieber en van Beyoncé tot Davina Michelle. De optredens worden beoordeeld door Snelle, Miss Montreal en Rolf Sanchez en natuurlijk het publiek in de zaal. Wendy van Dijk en Britt Dekker presenteren. Het beste zangtalent krijgt 25.000 euro.

20.30 uur

Zaterdag 7 januari 

Wie is de Mol? op NPO 1

Wie is de Mol?
Wie is de Mol?

Een gloednieuw seizoen van de spelshow die zich dit jaar in Zuid-Afrika afspeelt met deze kandidaten: 
• Sander de Kramer: journalist en schrijver
• Anke de Jong: journalist en hoofdredacteur van ELLE
• Annick Boer: actrice
• Soy Kroon: acteur, zanger en presentator
• Daniël Verlaan: techjournalist bij o.a. RTL Nieuws
• Froukje de Both: actrice en presentatrice
• Nabil Aoulad Ayad: acteur en cabaretier
• Ranomi Kromowidjojo: topzwemster
• Sarah Janneh: actrice
• Jurre Geluk: presentator

20:30 uur

Zaterdag 7 januari 

The Tribute - Battle of The Bands op SBS6

Elf tributebands proberen de hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome tijdens The Tribute - Live in Concert op 22 april 2023. De competitie start met elf bands: The Neil Diamond Project (Neil Diamond), U2two (U2), Diva Turner (Tina Turner), Californicated (The Red Hot Chili Peppers), MJ History (Michael Jackson), Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire), Dubbel D (De Dijk), Born to Follow (Bon Jovi), SKUNK Doe Maar Tributeband (Doe Maar), Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) en St?rman NL - The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie). De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

20:00 uur

Zondag 8 januari

The Floor op SBS6

Honderd quizfanaten, een gigantische LED-vloer verdeeld in honderd gelijke vlakken met elk een eigen kenniscategorie en een prijs van maar liefst 100.000 euro: dat is 'The Floor'! In deze gloednieuwe spelshow nemen honderd kandidaten het onder begeleiding van presentator Edson da Graça tegen elkaar op in quiz-duels. Elke deelnemer staat op zijn eigen vlak. Het doel van 'The Floor'? De hele vloer veroveren! Wie weet het meest over elke categorie? Wie weet als enige over te blijven, verovert de hele vloer en loopt weg met een ton?

20:00 uur

Maandag 9 januari

Vandaag Inside SBS6

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zijn terug met een gloednieuw seizoen.

21.30 uur

Donderdag 12 januari

DNA Singers

Jeroen, Art en Jaap
Jeroen, Art en Jaap

Is zangtalent erfelijk? Ben je als je de neef van Ilse de Lange of zus van Mart Hoogkamer automatisch gezegend met een goede zangstem? In DNA Singers, gepresenteerd door Art Rooijakkers, treden onbekende zangers op die familielid zijn van een bekende Nederlandse artiest. Aan teamcaptains Jaap Reesema en Jeroen van Koningsbrugge de taak om te raden van wie de onbekende op op het podium familie is.

20:30 uur

Meer over