Decor en podcast

Het nieuwe seizoen van De Slimste ziet er heel anders uit

7 december 2022 10:44 | amusement | Door Irma Tomas

© Manon van der Zwaal
De Slimste Mens krijgt een nieuw decor. Dat mag natuurlijk ook wel eens na 20 seizoenen. En de leukste kennisquiz van Nederland krijgt voor het eerst ook een eigen podcast. Maar er is ook slecht nieuws.

Dat De Slimste vanaf eerste kerstdag voor het eerst op NPO 1 te zien zal zijn, was al bekend. Dat betekent helaas ook dat er elke week vier in plaats van vijf afleveringen met Philip Freriks en Maarten van Rossem te zien zullen zijn. Elke maandag tot en met donderdag start de kennisquiz direct na het NOS Journaal van 20.00 uur, maar op vrijdag moeten de fans op dat tijdstip iets anders doen met hun leven.

Podcast

Het decor is helemaal vernieuwd en er komt dus een podcast. In De Slimste Podcast worden de afleveringen nabesproken door oud-finalist en fan van het eerste uur; Bram Douwes, met steeds wisselende oud-deelnemers. Nynke de Jong diept in elke aflevering een fragment uit de ronde Collectief Geheugen verder uit. 

Open Deur

Vast onderdeel in De slimste mens is de Open Deur-ronde, waarin bekende gezichten de vragen stellen aan de deelnemers. Dit seizoen zijn dit onder andere Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts,  Theo Maassen, zangeres S10, schrijfster Lale Gül en minister Ernst Kuipers.

Volgende week wordt bekendgemaakt welke kandidaten deze editie om de felbegeerde titel zullen strijden.

De slimste mens, vanaf 26 december elke maandag tot en met donderdag om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
De Slimste Podcast, vanaf 22 december elke donderdag op de bekende podcast apps.

Meer over