Nieuwe serie Holland’s Next Top Model slecht bekeken

De kijkcijfers van Holland’s next top model zijn ten opzichte van vorig jaar gehalveerd. 290.000 kijkers zagen gisteren hoe de twaalf modellen in spé hun eerste opdrachten doorstonden. 

Holland's next top model kon niet opboksen tegen het televisieaanbod gisteravond om 20.30 uur. De slimste mens, Uitstel van executie, De alarmcentrale en Opsporing verzocht deden het alle vier beter dan Holland’s next top model met 700.000 tot 1,4 miljoen kijkers.

Anouk & Fred

Ten opzichte van vorig jaar is er het een en ander veranderd aan de modellenshow. Stylist Fred van Leer is niet langer alleen de coach van de meiden, maar moet nu ook jureren. Dit tot ongenoegen van de kandidaten, want Fred is nu niet meer alleen hun steun en toeverlaat. Anouk Smulders is weer presentatrice en hoofdjurylid.

Anna Nooshin

Fashionblogger Anna Nooshin is bij het team gevoegd om de meisjes op hun social media-skills te testen. Dat begon met een opdracht waarbij de kandidaten een selfie moesten maken met bijpassende hashtag. Het commentaar van Anna was niet mild. De fashionista heeft ook in RTL boulevard laten blijken dat ze overal een scherpe mening over heeft. De modellen krijgen de opdracht mee om te gaan vloggen en vaak foto's te posten op Instagram.

Alek Bruessing

Alek Bruessing, fashionfotograaf, legde de meisjes het vuur aan de schenen. Hoewel de meeste meisjes nul ervaring hebben, moesten ze meteen knallen tijdens de foto- en introshoot. De meisjes waren nog niet zo vaardig in hun loopjes of kwamen onzeker over op de foto’s. Alek slingerde opmerkingen als “Je loopt als een paard” en “Ik mis diepgang en je blijft vlakjes” naar de twaalf knappe koppies.  

Holland’s next top model, dinsdag 20.30 uur, RTL 5

Meer over: