Frits Sissing presenteert

Nieuwe zoektocht naar musical-sterren: Grease-editie

30 september 2022 15:02 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Op zoek naar... Danny en Sandy is de titel van een nieuwe zoektocht naar twee musical-sterren. Frits Sissing is de presentator van dienst en begeleidt het zoeken naar de nieuwe Danny en Sandy uit Grease.

Dat heeft omroep AVROTROS vrijdag wereldkundig gemaakt. De liefhebber moet nog even wachten, want pas op 23 december is Op zoek naar... Danny en Sandy op de buis.

John Travolta en Olivia Newton-John

Het is de eerste keer dat het programma zoekt naar maar liefst twee hoofdrolspelers. In het verleden zocht AVROTROS onder meer al naar Mary Poppins, Joseph en Evita.

Presentator Frits geeft een stukje context in het persbericht. "Deze editie gaan we voor het eerst op zoek naar twee hoofdrolspelers, deze keer naar Danny Zuko en Sandy. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken."

Film en musical

Grease is een zeer succesvolle film uit 1978 en bovendien is het de langslopende musical ooit op Broadway. Opgeven voor het programma kan via AVRTROS. De beste kandidaten komen vanaf 23 december op de buis in de liveshows.

Meer over