Nieuwsuur gaat er anders uit zien

Nieuwsuur gaat iets nieuws doen. Voortaan mag alleen de ‘anchor’ zitten en moeten de presentatoren van NOS Nieuws en Sport staan.

Ze krijgen wel een mooi groot scherm om naast te staan. Maar alleen Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke of vervanger Joost Karhof mogen nog aan de desk zitten. Daarmee wordt het verschil tussen achtergronden, nieuws en sport helderder, dat is iets wat de kijkers graag wilden. 

Achtergrondinformatie

Nieuwsuur begint voortaan met het nieuws dat die dag de meeste achtergrondinformatie nodig heeft, daarna volgt een nieuwsblok, gebracht door de presentatoren van het NOS Journaal. Na het verdiepende achtergronddeel door de anchor, volgt de sport. 

Logisch geheel

Hoofdredacteur Joost Oranje : „De drie programmaonderdelen nieuws, achtergronden en sport zijn de bouwstenen van het succes van het programma. Dat blijft dus overeind. Maar op deze manier wordt Nieuwsuur nog meer een logisch geheel, met een samenhangende en herkenbare opbouw. Dat is waar de kijkers nadrukkelijk om vragen en met deze aanpassing van het format komen we aan die wens tegemoet.”

Reageren