Leuk!

No Way Back krijgt Amerikaanse versie met alpinist Bear Grylls

13 maart 2024 10:37 | amusement | Door Judith Regeling

© By.Marj
Giel de Winter is door het dolle heen. Het door zijn bedrijf geproduceerde tv-programma No Way Back krijgt een Amerikaanse versie met alpinist Bear Grylls als presentator.

Op zijn Instagram laat Giel zijn ongeloof hierover duidelijk blijken.

Giel de Winter

Giel de Winter kennen de meeste mensen vooral van zijn werk voor StukTV, maar ook achter de schermen timmert hij lekker aan de weg. Met zijn productiebedrijf Signal.Stream werkt hij momenteel hard aan het ontwikkelen van nieuwe tv-formats. Het resultaat van een daarvan hebben we al kunnen bewonderen: No Way Back, het survivalprogramma dat recent te zien was op SBS6 en inmiddels verzekerd is van een tweede seizoen.

Buitenlands succes

Zijn succes blijft echter niet alleen beperkt tot Nederland. Op zijn Instagram laat hij zojuist weten dat het programma ook verkocht is aan een Amerikaans productiehuis. "No Way?! Hello USA! Bear Grylls wordt het gezicht van de Amerikaanse No Way Back. The Dream", aldus Giel.

En daarmee komt een langgekoesterde wens uit. "In de afgelopen anderhalf jaar zijn we met Signal.Stream begonnen aan een reis om formats en docu's te creëren die aansluiten bij de tijdsgeest. Daar is No Way Back een voorbeeld van", vertelt hij verder. "Het is een atypisch format. Er zijn twee manieren om te winnen, geen stemrondes waarmee je mensen naar huis kunt sturen en toch blijf het spannend. Met No Way Back geven we eigenlijk een positieve draai aan het populaire genre ‘commando tv’."


Bear Grylls

Niet bij iedereen zal bij het horen van die bovenstaande naam echter een belletje gaan rinkelen, maar toch is het ook absoluut niet de minste naam. Bear Grylls is een Britse bergbeklimmer en televisiepresentator met name bekend van survivalprogramma's als Ultimate Survival, Worst Case Scenario en Escape From Hell.

Meer over