Noa Vahle

Noa Vahle: 'Krijg tips van Hélène Hendriks'

9 december 2022 15:48 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot SBS
Noa Vahle is een opvallend gezicht gedurende het WK voetbal in Qatar. Dagelijks verslaat ze voor De Oranjewinter het toernooi. Haar grote inspiratiebron? Hélène Hendriks.

"Ik zag Hélène als voetbalverslaggever op tv en dacht: hey, vrouwen kunnen dit dus ook!", zegt ze over haar mentor tegen RTL Boulevard. "Nu bellen we na bijna elke uitzending of stuurt ze me een spraakmemo met tips. Ze is absoluut een voorbeeld voor mij."

Zenuwen

Vahle is pas 22 jaar jong, maar heeft inmiddels al aardig wat televisie-optredens in de benen. Ze werkt ook voor ViaPlay. Echte zenuwen zijn er dan ook niet meer bij voor de verslaggever. "Bij mijn allereerste interview op camera stond ik echt te trillen van de zenuwen. Dat is eenmalig geweest, ik ervaar nu nog wel gezonde spanning maar ben meer relaxed."

Ze laat verder weten dat ze vooral graag zichzelf is. "Ik denk dat je ook veel leuker overkomt als je niet zo’n strak riedeltje in je hoofd hebt en gewoon spontaan bent. Dat kan ook bij een programma als Vandaag Inside."

Meer over