Nog minder kijkers voor vernieuwd Top Gear

20 juni 2016 13:32 | amusement | Door Televizier

Het gaat helemaal niet goed met Top Gear. Er keken nog maar 2,3 miljoen kijkers naar de vierde aflevering. En dat terwijl het Verenigd Koninkrijk 64 miljoen inwoners heeft.

De eerste aflevering met Matt LeBlanc en Chris Evans trok nog 4,4 miljoen kijkers, wat al een belabberd aantal is met zoveel inwoners. Daarna ging het snel bergafwaarts: een derde van de kijkers haakte bij de tweede aflevering al af. 

Bergafwaarts

De vierde aflevering wist dus nog maar 2,3 miljoen mensen te boeien, maar gezien de reacties op Twitter worden dat er waarschijnlijk nog veel minder. De kijkers vinden de nieuwe presentatoren helemaal niks.

Sommigen wachten dus liever op het nieuwe programma van Jeremy Clarkson.

Ook reageert iemand dat de mensen niet naar het autopgrogramma kijken voor de auto's. Het draait om iets meer dan mooie bolides alleen. 

Of zoals sommigen het programma al noemen: #flopgear. Kort maar krachtig.

Positief

Toch zijn er ook nog kijkers die het vernieuwde Top Gear wel kunnen waarderen. Ze vinden de show met de week beter worden.

En ook de nieuwe presentatoren worden wel gewaardeerd.

Toch is het slechts een handje vol mensen die wel positief is over de vernieuwde opzet. Laten we voor Matt en zijn collega's maar hopen dat deze trend zich niet doorzet.

Meer over