Noorse zender NRK brengt breimarathon

2 november 2013 11:46 | amusement | Door Televizier

De Noorse zender NRK laat dit weekend in een twaalf uur durende marathonuitzending zien hoe de wol van een schaap live wordt verwerkt tot een Noorse 'Mart Smeets' trui. 

De woldonor is een schaap dat tot voor kort nietsvermoedend stond te grazen op een eiland in de buurt van de plaats Bergen.

Nieuw record van wol tot trui

NRK doet verslag van een poging een nieuw wereldrecord wol-van-schaap-naar-trui te vestigen. Het huidige record, 4 uur en 51 minuten, staat op naam van Merriwa Jumbucks uit het Australische New South Wales. NRK brengt elke stap van het proces uitgebreid en onafgebroken in beeld. Van scheren tot wassen, weven, kleuren tot breien.

NRK stunt met slow tv

NRK stunt wel vaker met dergelijke 'slow tv'. In februari ruimde de zender 12 uur in om alles te vertellen over openhaardhout. Maar liefst 1 op de 5 Noren keken naar discussies over de beste manier van hout hakken, tips een haard te vullen en het vuur brandend te houden. Ook had NRK veel succes met een integrale uitzending van een 10.5 uur durende treinreis.

Wat de NRK na de wollige stunt gaat doen, is nog even de vraag. NRK-producent Rune Moeklebust zei in een interview te overwegen de klok van minuut tot minuut in beeld te willen brengen of 'iets' te willen doen met Noorwegen vanuit de lucht bezien. 

Meer over