NOS krijgt laatste waarschuwing van Commissariaat voor de Media

De NOS-presentatoren verwijzen in NOS Studio Sport Eredivisie regelmatig naar de live-uitzendingen van Fox Sports. Volgens het Commissariaat voor de Media kan dit absoluut niet door de beugel.

Het Commissariaat voor de Media walgt van de 'samenwerking' tussen de NOS en FOX Sport. ''Het dienen van de commerciële belangen van Fox Sports is in strijd met de Mediawet. De publieke omroep is op die manier dienstbaar aan het maken van winst door derden. Voor de kijker is niet transparant dat commerciële beïnvloeding is beoogd'', aldus het Commissariaat voor de Media.

NOS 

Het Commissariaat voor de Media dreigde in september vorig jaar al met een dwangsom, waarna de NOS de afspraken hier en daar wat aanpaste. ''Maar ook met de nieuwe, minder vergaande afspraken blijft de NOS zich dienstbaar maken aan de commerciële belangen van Fox Sports.''

Dwangsom

Het Commissariaat voor de Media heeft de NOS tot 18 maart de tijd gegeven om de afspraken aan te passen. Mocht de NOS na die tijd alsnog verwijzen naar welke wedstrijden live op Fox Sports worden uitgezonden, dan dreigt een dwangsom die kan oplopen tot een miljoen euro.

Discovery Channel moest vorig jaar een flinke boete betalen.

Reageren