NOS maakt late night show rond Tour de France

11 december 2015 13:16 | amusement | Door Televizier

De NOS gaat weer naar de late avond met haar Tour de France verslaggeving. In 2016 krijgen Dione de Graaff en Herman van der Zandt een eigen show.

Dit maakte de NOS vandaag bekend in een persbericht

Studio Tour

Afgelopen zomer probeerde de omroep iets nieuws met Studio Tour. In plaats van op de late avond terug te blikken zoals Mart Smeets dat jarenlang met succes deed in De Avondetappe werd er nu ingezet op de vooravond. Dat experiment is volgens Studio Sport hoofdredacteur Maarten Nooter bevallen, maar het krijgt toch geen vervolg: "Studio Tour had mooie kijkcijfers, kende veel leuke, nieuwe elementen, maar we misten soms wat sfeer, het echte Frankrijk-gevoel. Dat willen we terug. Dus zullen we ook volgend jaar weer bovenop op de koers zitten, maar we gaan een flinke dosis couleur locale toevoegen. En ja, daarvoor moet je toch echt in Frankrijk zijn."

Avondetappe 2.0

Het lijkt er dus op dat de formule van De Avondetappe weer van de plank gehaald wordt. Een sfeervol programma vol mooie plaatjes vanaf een net zo mooie lokatie ergens langs de lommerijke route met leuke gasten, goede gesprekken en wellicht zelfs het onvermijdelijke glaasje wijn. Toch weet Nooter nog niet hoe de nieuwe show er uit gaat zien: "Of het programma weer Studio Tour of de Avondetappe of misschien nog wel heel anders gaat heten, weten we nog niet. Dat is een van de zaken waar Dione, Herman en onze Tour-redactie nu over gaan nadenken."

Zin in

Dione en Herman hebben er in elk geval veel zin in. Voor Studio Tour volgde De Graaff afgelopen jaar de karavaan door Frankrijk en dat smaakte naar meer. Van der Zandt maakt zijn debuut bij de tour maar is zelf een fanatiek wielrenner en kan niet wacht tot het juli is: "Een heerlijk wielerprogramma op de late avond, met een zomers gevoel, fietsen én Frankrijk. Mais oui!” 

Of Mart Smeets ook bij het nieuwe Tour programma wordt betrokken is niet bekend. Vorig jaar maakte hij mini-documentaires en leek er zelfs even sprake van een overstap naar concurrent Tour du Jour.

Meer over