Voetbal

NOS gaat eind maart op de Oranje-tour

19 Maart 2021 10:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Het Nederlands elftal start eind maart met de kwalificatie voor het WK2022 in Qatar en Jong Oranje speelt in dezelfde periode het EK onder 21 in Hongarije. De NOS doet van beide voetbalteams live verslag in die periode.

Het Nederlands elftal start op 24 maart met een uitwedstrijd tegen Turkije. De aftrap aldaar is om 18.00 uur. Aansluitend komt Jong Oranje in actie tegen Jong Roemenië. Drie dagen later speelt Nederland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam het tweede kwalificatieduel met Letland. Een paar uur later treft Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Historie

Weer drie dagen later staan de laatste twee wedstrijden voor de Oranjemannen op het programma. De tijden zijn dan wel anders, want Jong Oranje komt eerst in actie tegen gastland Hongarije. Aansluitend speelt het Nederlands elftal onder leiding van Frank de Boer voor het eerst in de historie een interland tegen Gibraltar vlakbij Spanje.

Analisten

Bij Oranje bespreekt presentator Tom Egbers met analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart de wedstrijden. De presentatie van het EK van Jong Oranje is in handen van Sjoerd van Ramshorst. Theo Janssen en Ibrahim Afellay zijn de analisten. Alle wedstrijden zijn ook te volgen via NPO Radio 1.

Meer over