NPO 1 schuift: Maestro naar zondag, Kanniewaarzijn naar dinsdag

26 november 2015 15:41 | amusement | Door Televizier

© Daniel J. Ashes - AVRO (Frits) / Leendert Jansen - VARA (Astrid)

Veel tv-shows van NPO 1 verhuizen in januari naar een andere dag. Zo gaat Maestro van de donderdag naar de zondag en Kanniewaarzijn van vrijdag naar dinsdag.

NPO 1 is volop aan het schuiven in de programmering. Eerder werd al duidelijk dat Wie Is De Mol zijn vaste plekje op donderdag verliest en verhuist naar de zaterdag. Uit de online schema's van januari blijkt dat dit lang niet de enige wijziging is.

Maestro

De show Maestro, waarin BN'ers leren een orkest te dirigeren, was in de eerste twee seizoenen te zien op donderdagavond. Maar vanaf 2016 mag het programma van Frits Sissing zich bewijzen op de zwaarbevochten zondagavond, direct na het Achtuurjournaal. Daar zal Maestro het in elk geval opnemen tegen de RTL 4-hits Moordvrouw en Divorce.

Kanniewaarzijn

Ook Kanniewaarzijn krijgt een andere uitzenddag. Het satirische consumentenprogramma loopt al negen seizoenen op de vrijdagavond, maar gaat in januari naar de dinsdag (22.20 uur). De late avond van NPO 1 wordt op dinsdag altijd een stuk beter bekeken dan op vrijdag, dus misschien kan Astrid Joosten nog wat kijkers winnen.

Hello Goodbye

Verder vertellen de online tv-schema's ons dat Hello Goodbye in januari op vrijdagavond te zien is, in plaats van op donderdagavond. Het programma is al vaker verhuisd van de ene naar de andere dag: ook op woensdag en zondag was Schiphol ooit het decor van NPO 1.

Lees ook:
Wie Is De Mol? van donderdag naar zaterdag

Meer over