NPO 1 verhuist Eén Tegen 100 naar vrijdagavond

28 juli 2016 11:37 | amusement | Door Televizier

© Esther Gebuis

Eén tegen 100 is vanaf augustus niet langer op de zondagavond te zien. NPO 1 kiest ervoor om de tv-quiz van Caroline Tensen naar de zwaarbevochten vrijdag te verhuizen.

Het nieuwe uitzendtijdstip van Eén tegen 100 is vrijdagavond 21.30 uur, blijkt uit de NPO 1-programmaschema's van augustus en september. Caroline Tensen krijgt de Vlaamse misdaadserie Witse als lead-in.

TV Show

Voorheen was de quiz van de Postcode Loterij steevast op zondagavond te zien, een avond waarop NPO 1 een stuk minder concurrentie heeft. Direct na kijkcijferkanonnen als Boer zoekt vrouw en Heel Holland Bakt wist Eén tegen 100 prachtige kijkcijfers neer te zetten. Dit najaar is het plekje na Heel Holland Bakt gereserveerd voor de TV Show van Ivo Niehe.

The Next Boy/Girl Band

Op vrijdag zal Eén tegen 100 het een stuk lastiger krijgen. De grote concurrenten van NPO 1, familiezenders RTL 4 en SBS 6, programmeren allebei een talentenjacht op vrijdagavond. RTL 4 kiest voor het tweede seizoen van Superkids, SBS 6 voor de nieuwe show The Next Boy/Girl Band.

Eén Tegen 100 en The Next Boy/Girl Band gaan van start vrijdag 26 augustus, Superkids een weekje later. Op 26 augustus zendt RTL 4 de eenmalige show Holland-België uit.

Meer over