NPO 1 weigerde show van Jan Jaap van der Wal

25 Oktober 2016 10:56 | amusement | Door Televizier

Jan Jaap van der Wal is naar RTL 4 verhuisd met zijn cabaretshows omdat de netmanager van NPO 1 zijn programma niet meer wilde uitzenden.

Jan Jaap van der Wal zegt in de Vara Gids dat hij zich niet gewenst voelde bij de NPO. „De netmanager van NPO 1 te kennen gegeven dat hij geen shows meer van mij wilde uitzenden, zonder daar een reden voor te noemen. Dat gold voor mij en Karin Bloemen, geloof ik.” Tegen die tijd had de cabaretier al een warme band met RTL 4-baas Erland Galjaard omdat hij regelmatig bij RTL Late Night aanschoof. De verhuizing was toen snel geregeld.

Gevoel

Van der Wal vindt ook dat de VARA wat steken heeft laten vallen. Hij diende verschillende programma-ideeën in, maar de omroep hapte nooit toe: „Op een gegeven moment moet je aanvoelen: dit is iemand die belangrijk voor ons kan zijn, op welke manier dan ook. Mijn gevoel bij RTL was beter. Daar konden ze een plek garanderen op zondagavond, Eerste Pinksterdag. Daar hebben veel mensen naar gekeken.”

kijkcijfers

Bij RTL gaat het er volgens hem eerlijker aan toe: „Als ik bij RTL een zaterdagavondprogramma kom pitchen, zegt Erland: ik vind jou een hartstikke aardige vent, maar volgens mij moeten we dat niet doen, want daar moeten we anderhalf miljoen kijkers trekken. Daarna heb ik met hem een gesprek over wat ik dan wél zou kunnen doen. Dat is heel logisch en ik voel mij niet gekleineerd.”

Meer over