NPO 2 komt met realityshow

NPO 2 staat bekend om actualiteitenprogramma’s als Nieuwsuur, maar daar komt binnenkort verandering in. De zender komt met een heuse realityshow. Het programma heeft zelfs iets weg van Utopia.

Kijkers genieten in 2018 op NPO 2 van een splinternieuw realityprogramma. “We zijn nu bezig met een dagelijkse documentaire waarin we laten zien hoe Nederlanders met elkaar samenleven”, vertelt NPO 2-zenderbaas Gijs van Beuzekom aan Villamedia. Dat klikt als Utopia, maar dat is het zeker niet.

Realityshow 

De vooralsnog naamloze realityshow laat het échte leven in steden, dorpen en wijken zien. Er wordt dus geen nieuw bestaan opgebouwd. De uitzendingen moeten uitwijzen hoe Nederlanders en mensen van niet-Nederlandse afkomst samenleven. Ook wordt er gekeken in hoeverre religies zich tot elkaar verhouden.

Amusement

De amusementswaarde ligt gezien de programmabeschrijving erg laag, al wekt het de nieuwsgierigheid. Tijdens het maken van een wandeling door de wijk is het voor veel mensen immers heerlijk om lekker bij anderen naar binnen te kijken. Dat kan in de nieuwe realityshow van NPO 2 in principe ook. We zijn benieuwd!

Meer over: