"NPO gaat Jinek en Pauw om de drie maanden wisselen"

De talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek gaan elkaar volgend seizoen om de drie maanden afwisselen. Ook gaan de programma's minder vroeg met zomerstop.

Althans, dat beweerde Mattie Valk vrijdagavond bij RTL Boulevard toen hij het nieuwtje rond de veranderingen bij de NPO talkshows besprak.

Afwisselen

Volgens Valk heeft de NPO geleerd van de vele kritiek op het feit dat er wegens de sportzomer al sinds eind mei geen actueel praatprogramma op de late avond te zien is: "Want er gaan een aantal nieuwe dingen plaatsvinden vanaf augustus. Zo gaan Pauw en Jinek elkaar om de drie maanden afwisselen. In maart komt er bovendien een grote samenwerking rondom de verkiezingen. Volgend jaar zomer gaan ze ook langer door. Kortom: de strijd om het late night-tijdstip gaat vanaf augustus in volle vaart verder.”

Weinig nieuws

Overigens zouden de plannen weinig veranderen aan de huidige gang van zaken. De afgelopen jaren wisselden de shows van Pauw en Jinek elkaar ook per kwartaal af. Die traditie stamt nog uit de tijd van Pauw & Witteman en Knevel en Van den Brink. Ook is de vraag hoe de talkshows gaan passen in het schema van 2017. Eerder kondigde de NPO al aan opnieuw een sportzomer te plannen met onder meer vrouwenvoetbal.

Reageren