Wim Daniëls luidt noodklok

NPO haalt een streep door Het Dorp

18 september 2022 08:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© MAX/Ronald J Reinders
Na twee seizoenen lijkt de koek op voor Het dorp. De Omroep MAX-reportageserie met Huub Stapel en Wim Daniëls dreigt geen zendtijd meer te krijgen bij de NPO.

Op Twitter maakt Wim Daniëls het nieuws wereldkundig. De taalkundige zegt er niets van te begrijpen.

Het dorp

In Het dorp reizen Huub en Wim door Nederland om de 'ziel' van dorpen te zoeken. De mannen zijn zelf ook jongens van het dorp en ze delen een fascinatie voor de markante karakters van al die kleine leefgemeenschappen op het platteland. In hun twee seizoenen deden ze plekken als Eibergen, Sommelsdijk, Kinderdijk en zelfs Schiermonnikoog aan.

Best bekeken

Aan de kijkcijfers kan de beslissing van de NPO niet liggen. Het dorp was met ruim één miljoen kijkers per aflevering een van de best bekeken programma's van zowel Omroep MAX als NPO 1. Toch is er vanuit de publieke omroep geen interesse in een derde reeks. 

Bijval

Op Twitter kan Wim Daniëls in elk geval op veel bijval rekenen. Zijn bericht wordt massaal gedeeld en in de reacties hebben volgers de meest uiteenlopende verklaringen voor het schrappen van Het dorpVan verjonging tot wanbeleid tot een bewuste vendetta tegen de vaak uitgesproken Huub Stapel. De NPO heeft nog niet officieel gereageerd. 

Meer over