Ook plek voor sport

NPO komt toch met nieuwe tv-programma’s in ‘coronazomer’

16 juni 2020 13:24 | amusement | Door Andrea Peelen

© IC/NCRV

Door de coronacrisis ziet de programmering op televisie er deze zomer anders uit dan gepland. Toch komt de NPO met een aantal nieuwe programma’s en publieksfavorieten om de gaten op te vullen.

Eerder nog was er leegte ontstaan doordat de geplande sportzomer, met de Formule 1, EK Voetbal en de Olympische Spelen, van de baan is. Als oplossing hiervoor krijgen grote evenementen die niet door kunnen gaan wel aandacht op televisie. Denk aan Pinkpop, het Prinsengrachtconcert, Concert at Sea, SAIL en Pride Amsterdam. Ook staat de NPO stil bij de val van Srebrenica, 25 jaar geleden.

Een huis vol in quarantaine

Veel opnames zijn stilgelegd tijdens de coronacrisis, maar NPO wist nog wel een aantal programma’s te maken die corona-gerelateerd zijn. Zo is er bijvoorbeeld Een huis vol in quarantaine (KRO-NCRV). In dit programma worden vijf grote gezinnen gevolgd in de tijd dat ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Ook is er een nieuw seizoen van Hello Goodbye (KRO-NCRV), gemaakt tijdens de coronacrisis waarbij Joris Linssen mensen op Schiphol aanspreekt. In Max Vakantieman komen verder actuele reisdossiers voorbij in coronatijd. 

Alternatieve sportzomer 

Sportliefhebbers hoeven niet (helemaal) te treuren deze zomer. In Mijn Sportzomer (NOS op NPO 1) ontvangen Dione de Graaff en Tom Egbers om en om prominente gasten die aan de hand van beelden hun favoriete sportzomer samenstellen. En in het NPO 3-programma Makkelijk Scoren: Studio Afgelast (VPRO) wordt de sportwereld in coronatijd op satirische wijze besproken.

Verder komt nieuw Nederlands drama voorbij, zoals het tweede seizoen van Papadag en de nieuwe serie Commando’s, beide bij de AVROTROS.

Meer over