NPO koopt nieuwe series en films op tv-beurs

De NPO is druk bezig met het aankopen van films en series op de tv-beurs in Cannes. Het kostuumdrama Victoria en de spionageserie London Spy zijn al binnen. 

Victoria gaat over de jonge jaren van de Britse koningin Victoria. Van haar kroning op 18-jarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840. London Spy gaat over twee mannen die verliefd worden op elkaar, tot een van hen verdwijnt en een spion blijkt te zijn. Beide series worden uitgezonden op NPO 2.

Unreal

De Deense dramaserie Thicker Than Water is ook voor NPO 2 aangekocht. De Amerikaanse dramaserie Unreal wordt uitgezonden op NPO 3 bij Avrotros. Unreal geeft een (fictief) kijkje achter de schermen van reality series zoals The Bachelor. De serie won een Critics Choice Award in 2015 als beste nieuwe serie.

Spotlight

De NPO heeft ook een paar mooie films bemachtigd: Oscarwinnaar Spotlight, Son of Saul en Amy, Still Alice, Carol en 45 Years. De veelgeroemde documentaire The Wolfpack over zes slimme broers die afgesloten van de buitenwereld opgroeien in een New Yorks appartement, wordt in mei uitgezonden. 

Homeland 6

De Publieke Omroep gaat ook door met nieuwe seizoenen van bekende series. Het tweede seizoen van Grantchester, het derde seizoen van The Bridge, het vierde seizoen van Mr. Selfridge zijn dit jaar allemaal weer te zien. BNN-VARA gaat door met het zesde seizoen van Homeland. De VPRO heeft een nieuw seizoen van Louis Therouxgekocht en zendt het tweede seizoen van Mr. Robotuit. Seizoen 3 en 4 van de Australische serie A Place to Call Home (MAX), over de belevenissen en intriges van de steenrijke Australische familie Bligh, zijn te zien op NPO 2. 

Reageren