NPO maakt app interactiever

De publieke omroep is aan het vernieuwen en dat is niet alleen te merken op radio televisie. Om meer interactie met de kijker te creëren heeft de NPO een nieuwe app gelanceerd.

Via de vernieuwde NPO-app zijn vanaf 2015 alle programma’s van de publieke omroep op tablets en smartphones te bekijken en te beluisteren, zowel live als on demand. Momenteel is de app alleen nog maar beschikbaar op de iPad. 

NPO-app

Met de vernieuwde NPO-app kunnen de kijkers meedoen met programma’s die over een tweede scherm beschikken. De eerste test is reeds uitgevoerd tijdens De Nacht Van De Popmuziek, later dit jaar en in 2015 volgen meer programma’s van de publieke omroep die gebruik gaan maken van de tweede schermfunctie.

Watermerk

De NPO-app beschikt naast het tweede scherm over een andere bijzondere functie. Programma’s die de publieke omroep uitzendt worden namelijk door de NPO-app herkend met behulp van audio-watermarking. Dit is een techniek die het programma direct koppelt aan de applicatie. Wanneer dit is gedaan krijgt de kijker allerlei extra informatie over het programma.

Ster Extra 

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is niet vies van leuke aanbiedingen. De NPO speelt hier perfect op in door tijdens de reclameblokken diverse kortingsacties aan te bieden onder het kopje Ster Extra.

De NOS is ook flink aan het vernieuwen.

Reageren