NPO Samen

NPO Start voegt optie om samen te kijken en kletsen toe

8 Juni 2020 13:38 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Heb je NPO Start en wil je samen met je vriend, vriendin, buurman, buurvrouw, oom, tante, vader of moeder kijken? Dat kan, want de Nederlandse Publieke Omroep heeft een optie ingebouwd om tegelijkertijd te kijken en te kunnen kletsen!

De nieuwe toepassing heeft hoe toepasselijk ook de naam NPO Samen meegekregen. De virtuele huiskamer, zoals het project wordt omschreven, kan maximaal vier webcams tegelijkertijd herbergen. De meeste programma’s van de NPO zijn al beschikbaar in deze nieuwe vorm.

Verbondenheid

“Als NPO laten we Nederlanders graag dingen samen beleven. Dat zorgt voor meer onderlinge verbondenheid. Ook in ons innovatiebeleid zetten we daar natuurlijk op in”, zegt Martijn van Dam, lid van het raad van bestuur.

Makkelijker 

Met deze feature hoopt de NPO het samen televisiekijken toegankelijker te maken. “Dit heeft natuurlijk de afgelopen maanden een nóg grotere betekenis gekregen. Samen televisiekijken met je oudere vader of moeder was heel gewoon, maar nu voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Of met goede vrienden een avond bingewatchen. We hopen met NPO Samen dat soort dingen weer makkelijker te maken, ook als je noodgedwongen afstand van elkaar moet houden.”

Meer over