Over andere boeg Gooien

NPO-talkshows verlaten Westergasterrein en keren terug naar Hilversum

31 Maart 2021 08:41 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt

Talkshows De Vooravond, M en Op1 keren terug naar Hilversum. De publieke omroep heeft het huurcontract van de studio’s op het Westergasterrein opgezegd.

Eigenaar Duncan Stutterheim reageert tegenover het AD op het vertrek van de talkshows uit de hoofdstad. “BNNVARA had willen blijven, maar de beslissing is omroepbreed genomen. Aan de ene kant jammer, natuurlijk. Maar aan de andere kant biedt zo’n stap ook nieuwe kansen. We hebben nog steeds de visie om van de Westergas een cultuurdorp te maken. We vinden het ook leuk als de hoofdstraat een wat opener karakter krijgt. Zeker in het begin waren de studio’s goede reclame, maar je kon er als gewone bezoeker niet naar binnen. We staan nu weer open voor mooie, nieuwe plannen.”

Kosten

De NPO verpakt de boodschap iets anders. “De NPO en de omroepen kijken altijd naar alle mogelijkheden rond de locaties van programma's, ook met oog op efficiency en kosten. We gaan nu op zoek naar een nieuwe en doelmatige locatie.” Eerder ging ook al AVROTROS terug naar Hilversum.

Redacties

Vanaf 2010 is het Westergasterrein al de host van diverse programma’s als De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Jinek. De laatste tijd werden Op1, M en De Vooravond er gedraaid. Het vertrek uit Amsterdam vindt uiterlijk 31 december van dit jaar plaats. Het ligt in de lijn der verwachting dat de redacties al iets eerder de stap terug naar het Gooi maken.

Meer over