Geen kerstvakantie

NPO vanwege lockdown langer door met Op1

15 December 2020 15:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© Wessel de Groot
De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de vakantieplannen van de makers van Op1 en Goedemorgen Nederland. Beide programma's gaan tijdens de kerstvakantie door.

De NPO laat weten dat vanwege de afgekondigde harde lockdown de behoefte aan informatie zo hoog is dat op vakantie gaan onverantwoord zou zijn.

Tot aan kerst

In eerste instantie zou Op1 aankomende vrijdag voorlopig voor het laatst te zien zijn. Nu gaat de werkdagelijkse talkshow van de NPO ook door tot en met woensdag 23 december om vervolgens in het nieuwe jaar de zondageditie weer van stal te halen.

Nieuw Op1 duo

Aan het begin van de coronacrisis werd Op1 ook op zaterdag en zondag uitgezonden. Al snel bleef alleen de zondageditie over, destijds gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Nu Fidan verbonden is aan De vooravond en Jeroen werkt aan zijn eigen talkshow Pauw komt binnen, beloven de makers met een kersvers duo te komen voor de zondagavond. 

Paul de Leeuw gaat door

In het nieuwe jaar is Op1 dus zesmaal per week te zien, in ieder geval zo lang de lockdown duurt. Zeker van de partij is Paul de Leeuw. NPO-baas Frans Klein liet weten dat Pauls proefperiode als presentator naast Astrid Joosten goed is bevallen en dat is besloten door te gaan. 

Meer over