Lot Khalid & Sophie onzeker

NPO vult gat M op met Een Huis Vol

6 april 2022 22:49 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De NPO stapt af van het idee dat er om 19.00 uur een talkshow te zien moet zijn. De vrijgekomen zendtijd na het schrappen van wordt opgevuld met docusoaps.

Het AD meldt de opmerkelijke wijziging in de NPO programmering.

Een huis vol

Helemaal uniek is het besluit niet. Als de talkshows in de laatste weken van december met reces gaan, zendt de NPO met veel succes Een huis vol uit. Deze serie keert terug met een nieuwe reeks als Khalid & Sophie hun tweede seizoen in mei afronden. Maar na de realitysoap over grote gezinnen volgen er meer.

De makelaars

De EO en KRO-NCRV vullen in de zomermaanden het tijdsvak tussen 19.00 en even voor 20.00 uur. In juni en juli brengt de Evangelische Omroep Hoe doen ze dat bij jullie thuis? waarin uiteenlopende families met elkaar ruilen. In augustus start De makelaars over het reilen en zeilen in de vastgoedwereld.

Experiment

De verschillende docusoaps maken deel uit van een NPO experiment om te zien hoe het programmaschema van 2022-2023 eruit moet gaan zien. Volgens NPO-directeur Frans Klein is het niet uitgesloten dat er alsnog een nieuwe talkshow voor terugkomt. Het AD meldt dat de namen van Media inside-boegbeelden Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen rondzingen. 

Khalid & Sophie

Het lot van Khalid & Sophie is eveneens onzeker. Klein kon al wel bevestigen dat het programma in principe nog een seizoen door mag, maar voor 2023 is niets zeker. De kijkcijfers van de BNNVARA-talkshow zijn gemiddeld genomen iets beter dan M, maar echt een hit is het nog steeds niet te noemen.

Meer over