NPO Extra

NPO zet gebarentolk in tijdens Eurovision: Shine A Light

15 mei 2020 14:58 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten/NPO/NOS/AVROTROS
Zaterdag 16 mei is Eurovision: Europe Shine A Light te zien op NPO1. Voor hen die doof of slechthorend zijn, wordt de thema-uitzending die in plaats van het afgelaste Songfestival te zien is, ondersteund met een gebarentolk.

In Eurovision: Europe Shine A Light treden oud-Songfestivaldeelnemers vanuit hun eigen land op met nummers uit het verleden. Onder hen de Nederlandse winnaar Duncan Laurence, tweevoudig winnaar Johnny Logan (in 1980 en 1987), de Israelische Netta en Ilse DeLange als afvaardiging van The Common Linnets.

41 artiesten

Daarnaast worden alle 41 artiesten die dit jaar hun opwachting zouden maken op het podium in Rotterdam in het zonnetje gezet door korte fragmenten van hun nummers te tonen. Daarna zingen ze gezamenlijk de Songfestival-hit Love Shine A Light.

Engels 

De show wordt door Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley in het Engels gepresenteerd. Bij de NPO is Cornald Maas verantwoordelijk voor het commentaar. De uitzending op NPO1 begint om 21.00 uur. Voor de uitzending met gebarentolk dient te worden geschakeld naar NPO1 Extra. Ook is de uitzending online te bekijken via NPO Start.

Meer over