Komt eraan!

NTR deelt eerste details van vierde seizoen Project Rembrandt

23 februari 2024 10:58 | amusement | Door Judith Regeling

© Lilian van Rooij
Vanaf 24 maart barst de strijd tussen kunstenaars weer los in het vierde seizoen van Project Rembrandt. Om kijkers hiervoor alvast enthousiast te maken, deelt de NTR wat eerste details.

Zou het programma dit jaar opnieuw een kijkcijferknaller worden?

Project Rembrandt

Het is bijna alweer een jaar geleden dat maar liefst 1,4 miljoen aan de buis gekluisterd zaten om erachter te komen welke kunstenaar het derde seizoen zou winnen. Die tijd ligt alweer even achter ons. Daarom werkt NTR alweer hard aan het vierde seizoen, dat vanaf 24 maart wekelijks te zien zal zijn op NPO1. 

Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing. Toch laat de NTR weten dat er dit jaar weer een nieuwe groep amateurkunstschilders is geselecteerd. Zij zullen wekelijks opdrachten uitvoeren geïnspireerd door de grote meesters zoals Rembrandt. Ook bekende Nederlanders zoals Robert ten Brink, Karin Bloemen en Remy Bonjasky zullen hun bijdrage leveren.

Marc de Beyer

Nieuw dit jaar is de komst van Marc de Beyer, directeur van Teylers Museum en een bekend gezicht voor de kijkers van Nu Te Zien. Hij neemt het stokje over van Pieter Rolofs en zal dan ook samen met Raquel van Haver de kunstwerken beoordelen. Een eer, zo vindt hij zelf. "Wat voor mij erg belangrijk was, is of dit een oprecht programma is. En of het werkelijk draait om het verder brengen van deze amateurschilders", laat Marc in een statement weten. "Dat is zonder meer het geval. Wat me dan ook opviel is de enorme vooruitgang die de kandidaten in zeven weken hebben geboekt."

Project Rembrandt is vanaf 24 maart wekelijks rond 20:30 uur te zien bij de NTR op NPO1.

Meer over