ABBA: Against the Odds

NTR zendt nieuwe ABBA-documentaire uit in aanloop naar Eurovisie Songfestival

28 februari 2024 18:38 | amusement | Door Tessa Kok

© AFP / Fotograaf Olle Lindeborg

Goed nieuws voor ABBA- en songfestivalliefhebbers, want de gloednieuwe documentaire ABBA: Against the Odds wordt binnenkort uitgezonden op de Nederlandse televisie ter voorbereiding op het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dat maakte de NTR vandaag bekend.

ABBA: Against the Odds

De BBC maakte eerder al bekend dat ze bezig zijn met het maken van een nieuwe documentaire over ABBA. De productie gaat voornamelijk over de periode tussen de wereldberoemde albums Waterloo (1974) en Super Trouper (1980) van de Zweedse popgroep. Kijkers kunnen daarnaast nooit eerder vertoonde beelden, foto's en interviews verwachten.

De documentaire gaat om een coproductie met andere Europese omroepen, waarbij ook de NTR betrokken is geweest. De regie ligt in handen van James Rogan.

Lees hier alles over

Eurovisie Songfestival

De Zweedse popgroep ABBA won het Eurovisie Songfestival in 1974 met het nummer Waterloo. Daarmee zorgde de popgroep voor de allereerste overwinning voor Zweden op het Songfestival.

De nieuwe documentaire van ABBA wordt op 5 mei uitgezonden op NPO 3. Dit is twee dagen voor de start van het liedjesfestijn in Malmö. 

Meer over