Nu al ruzie achter de schermen bij Top Gear

28 februari 2016 11:54 | amusement | Door Televizier

© BBC

De doorstart van Top Gear verloopt verre van soepel. Achter de schermen van het Britse autoprogramma blijkt het behoorlijk te rommelen.

De BBC dacht dat met het vertrek van Jeremy Clarkson de rust terug zou keren, nu blijkt de nieuwe presentator Chris Evans (in het midden op de foto) minstens zo temperamentvol.

Controlfreak

Top Gear producent Lisa Clark besloot wegens het gedrag van Evans er al na vijf maanden mee te stoppen. De presentator zou een enorme controlfreak zijn die nergens naar luistert en zich ook nog eens als een dictatoriale tiran opstelt. Ook is hij niet blij met de toevoeging van Matt LeBlanc aan het zevenkoppige presentatieteam. Volgens Chris is de Amerikaanse acteur passé en overbodige ballast. 

Uitstel en inkrimping

Door het tumult lopen de opnames van Top Gear de nodige vertraging op. De start van het nieuwe seizoen is daardoor noodgedwongen uitgesteld naar 22 mei. Ook is het geplande aantal afleveringen teruggeschroefd naar zes. De BBC is er op gebrand de show ver voor de zomer op de buis te hebben om Jeremy Clarkson en co voor te zijn. Hun nieuwe autoshow begint in het najaar op Amazon Prime

Eerder werd al bekend dat de BBC zich zorgen maakt om Matt LeBlanc bij Top Gear.

Meer over