Tot eind 2019

Oant Sjen! Piet Paulusma ontslagen als weerman bij SBS 6

4 februari 2019 13:58 | amusement | Door Irma Tomas

© SBS6
Het is het einde van een tijdperk. Piet Paulusma moet na 23 trouwe jaren dienst stoppen als weerman bij SBS 6. Zijn laatste Piets weer is eind dit jaar te zien.

Volgens het persbericht loopt het contract van Talpa met Piet Paulusma af en wordt de boel in goed overleg niet vernieuwd. Piet zegt bij 6 Inside dat hij het jammer vindt dat hij de 25 jaar niet vol kan maken.

Andere weervoorziening

Volgens hem wil SBS een andere kant op met het weer. Hoe dat er uit gaat zien, is nog niet bekend. 'Talpa Network oriënteert zich op een andere weervoorziening', zo staat te lezen in het persbericht.

Weer gerelateerde activiteiten

Piet stopt niet met het weer, door zijn vertrek bij SBS krijgt hij tijd 'voor nieuwe weer gerelateerde activiteiten vanuit zijn bedrijf Piet Paulusma Meteo Services', zo staat wederom te lezen in het persbericht.

Oant moarn

Piets Weer was de laatste 23 jaar onafgebroken een kijkcijferkanon voor SBS. Paulusma stond bekend als een van de meest betrouwbare weervoorspellers van het land met een volstrekt eigen stijl. Piet is er ook verantwoordelijk voor dat heel Nederland ten minste een Friese uitdrukking kent. We zullen 'Oant moarn' nooit meer vergeten.

Meer over