Oeps! Máxima struikelt over japon op Prinsjesdag

Het beklimmen van de traptreden voor de Ridderzaal bleek een hele opgave voor Máxima: de koningin struikelde meermaals over haar geweldige japon. Ook het instappen van de Gouden Koets was een worstelpartij

Gelukkig wist Máxima met beide benen op de grond te blijven, letterlijk én figuurlijk.  Ze liep vervolgens met een grote glimlach de Ridderzaal binnen. De troonrede was begonnen.

Een paradijselijk tafereel

Prinsjesdag is de dag dat leden van adellijke families zich van hun beste kant kunnen laten zien. Zo ook Maxima, in een lichte nude japon met print van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau gecombineerd met een blauwe sjerp. ‘Een paradijselijk tafereel’, zo wordt de robe genoemd door een medewerker van Taminiau. Máxima’s haar was dit keer niet met een hoed versierd, maar met een decoratie van bloemen.

Jan Taminiau

Het is niet de eerste keer dat de koningin een jurk van Taminiau draagt. Zo droeg ze vorig jaar een goudkleurige jurk van de ontwerper. De show werd echt gestolen met de beroemde koningsblauwe jurk van Taminiau die Máxima tijdens de inauguratie van Willem-Alexander droeg.

Lees ook:
Gordon kwam er minder goed van af

Meer over:

Reageren